Tällä hetkellä kotonani asustaa minun ja avopuolisoni lisäksi shibakoira ja maatiaiskissa - sekä tietysti muutama karva ja pölypallo (en ole ahkera siivooja enää, enemmän pidän siitä että tavarat ovat järjestyksessä, eteisen pikkukivet ja sängynaluspölyt saattavat lojua paikallaan viikkoja). Koska elämäni pyörii omasta tahdostani elukoideni ympärillä, haluan jakaa heidänkin tarinaansa. Koira meillä on ollut hieman kauemmin, joten palaan ajassa hieman taaksepäin:

 

Miksi shiba?

Kun koirasta aloin nuorempana haaveilemaan, olin varma että kotoa pois muuttaessani sohvani nurkasta löytyisi pieni karvainen pomeranian; onko söpömpää olemassa! Tämän jälkeen ihastuin japanin pystykorvaan. Sitten eräässä työharjoittelussa ollessani asiakkaanani olleet lapset hehkuttivat Hopeanuolta, joita yhdessä katselimme DVD:ltä. Hopeanuolihan on rodultaan akita. Akitaan tutustuessani silmiin pisti samannäköinen mutta pienempi rotu, shiba. Voisin kuvailla sen olleen kuin rakkautta ensisilmäyksellä! Shibaa luonnehditaan itsepäiseksi, kissamaiseksi, haastavaksi, itsenäiseksi... Tuntui kuin olisi puhuttu itsestäni. Shiba sen siis täytyi olla, vaikka sitä ei luonteensa vuoksi suositella ensimmäiseksi koiraksi. Shiboilla on yleisesti suuri riistavietti, ja ne ovat vahvaluonteisia isoja koiria pienessä koossa. Halusin ottaa haasteen vastaan ja käytin paljon aikaa oppiakseni koirista. Minulle on tärkeää, että oma koirani näyttää koiralta. Pomeranian ei näytä mielestäni enää juurikaan koiralta. Tärkeää on myös koiran yleinen terveys. Lättään jalostetut kuonot ja karvattoman koiran hankkiminen Suomen talviolosuhteisiin on mielestäni väärin. Shiba on omalaatuinen, suloinen, kaunis ja terve koiramainen koira. Koiramainen koira etenkin siinä suhteessa, että miellyttämishalua ei juurikaan ole; ja sehän ne shibat yleensä hankaliksi tapauksiksi tekevätkin. Helppo tai ei, shiba oli saatava! Vuoden-kaksi asiaa aktiivisemmin mietittyä, oli meidän koira viimein syntynyt, jota olimme odottanut avopuolison kanssa innoissamme kotiin!

 

Miksi Teemo?

Koiran nimeksi oli päätetty Teemo jo ennen koiran syntymää. Loppujen lopuksi koira ei voisi enempää Teemolta näyttäkään! Teemohan on hahmo nettipelistä League of Legends. Peliä on jo varmaan kohta viisi vuotta tullut pelattua ja pelailen edelleen. Teemo on pelissä paljon tunteita (enimmäkseen harmitusta) herättävä suloinen pikkukaveri. Oli hauska löytö sekin, kun netistä löytyy myös muita blogeja Teemokoirasta. Kuitenkaan toista Teemo-shibaa ei ole toistaiseksi tullut vielä vastaan. Meidän Teemolla, kuten kaikilla rakkailla, on monta nimeä: Tempuri, Tete, Tessukka, Nalle, Teetee, Vauva, Tampuri, Nakki, Teemuki... Teemo on suloinen nakkipylly, mutta samalla myös (ainakin omasta mielestään) hurja tappelukoira.

 

Tässa Teemo vielä kasvattajan luona noin kuukauden ikäisenä. Jälkeenpäin olemme nauraneet Teemolle, kun hän pentuhuoneessa tuijotti hiljaa paikallaan seinässä olevaa reikää pitkän aikaa saamalla kun toinen pentu sähelsi vieraiden ympärillä. Teemolla taisi jo silloin olla päässänsä "suuria ajatuksia" - ainakin omasta mielestään.

IMG-20131130-WA0001.jpg

 

Tiedätkö Doge memen? Itse en internetin maailmasta tiennyt koiran hankkimisen aikoihin juuri mitään, mutta myöhemmin kävi ilmi, että shibasta on muovautunut meemi. wow. Tässä kuva, joka alunperin tehtiin edellisen asunnon ulko-oveen. such shibe.

IMG_0029%5B1%5D.jpg